2013. október 21., hétfő

Gundel



Azóta keresem ezt a menükártyát, amióta tudom, hogy lesz Gundel szakácskönyv.Hosszas-hosszas keresés után megtaláltam: gondosan eltéve, selyempapírba csomagolva. Csalási büszkeség, hogy akkor, abban az időben, a Gundelben... mondja is mindig a dédi, hogy "Lelkem, már az indulás is pompás volt....hogy a háború ege alatt még ilyen gondtalan volt az esküvő, ennyire varázslatos emlék!"

Aztán persze a háború mindent megváltoztatott, a szmoking elveszett és az "Őz comb madeira mártásban"-t sem lett volna szerencsés kimondani az '50-es években...

Színekkel kel éltre a halványuló kép, újra élednek az ízek, az illatok, és élő emlék lesz az a csodálatos este -ezzel a gyönyörű könyvvel ezt kapja a Dédi idén Karácsonykor.

............................................................



A Gundel dinasztia története egyet jelent a magyar gasztronómia és a magyar vendéglátás történetével. Az alapító kortársai olyan nagy, a vendéglátást ma is meghatározó személyiségek voltak, mint Sacher, Ritz, Escoffier. Gundel Károly megszelídítette a magyar konyhát és ötvözte azt a szélesedő világból érkező behatásokkal.
Gundel Károly első szakácskönyve 1937-ben - először csak német nyelven - látta meg a napvilágot Kis Magyar szakácskönyv címmel, elindítva egy új korszakot a magyar gasztronómiában. Ennek a műnek az átdolgozott verziója a magyar szakácsművészet legnagyobb példányszámban, legtöbb nyelven megjelent receptgyűjteménye, első kiadása óta több mint negyven utánnyomást ért meg, és 2,5 millió példányban szolgálta a magyar konyha főzni vágyó szerelmeseit.
A legutolsó Gundel szakácskönyv (Új Magyar Szakácskönyv) is már több mint 10 éve készült, így Merczi Gábor, a Gundel executive séfje csokorba rendezte a legikonikusabb, az étteremben ma is felszolgált fogások eredeti receptjeit és a napjainkat jellemző fogásokat. Az új szakácskönyvvel célunk, hogy hűen bemutassuk, hogyan őrizzük Gundel Károly örökségét születésének 130. évfordulóján, 2013-ban.
Ebben a szakácskönyvben a hagyományos Gundel fogások mellett az új kor innovációi is helyet kaptak: 70 receptet adunk közre, amelyek méltán reprezentálják mindazt, amiről az étterem a mai napig szól. Jelesül: a Gundel nem luxus. A Gundel minőség.



A könyv magyar és angol nyelven is elérhető. További képekért, érdekességekért, nyereményjátékért látogassátok meg facebook oldalunkat!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése