2013. április 30., kedd

Benyó parmezános-rozmaringos keksze

A Könyvfesztiválon kóstoltuk, eszméletlen finom volt! Remek társa volt a Cezar pincészet borainak, de minden bizonnyal önmagában is remek, úgyhogy elkunyeráltuk a receptet. 




Benyó nemcsak a receptet küldte át, hanem remek fázisfotókat is, így magabiztosan vághat neki a sütésnek az is, aki eddig talán nem mert nekiállni.

Na lássuk a hozzávalókat:


200 g liszt
120 g vaj
csipet só
1 tk sütőpor
80-90 gr parmezán
1 tojás sárgája
3-4 szál rozmaring
0,5 dl víz


... és akkor a hogyan:



A lisztet, a sütőport, a reszelt parmezánnal és a sóval elkeverjük. Hozzá adjuk a hideg vajat és elmorzsoljuk a lisztes keverékkel. (Mintha linzert készítenénk) Hozzá adjuk a felaprított friss rozmaringot, majd ha már jó morzsás a tojássárgát is. Liszttől és a parmezántól is függ, de kb 0,5 dl vizet is adunk hozzá. Nem szabad túl lágyítani a tésztát.
A tésztát hengerré formázzuk, fóliába csomagoljuk, majd betesszük a hűtőbe minimum 1 órára. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A hengerből kis korongokat vágunk, és 8 perc alatt megsütjük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése