2013. március 22., péntek

Itt az új Sophie Hannah könyv!




Hurrá, hurrá, itt a Holtpont!

"Sally a híreket nézi a férjével, amikor olyan nevet hall, amelyet nem lenne szabad felismernie: Mark Bretherick.
Egy évvel korábban Sally konferenciára volt hivatalos. A két gyerek és a mindennapos munka minden energiáját felemésztette, és mikor kiderült, hogy a konferencia elmarad, nem szólt a családjának. Ehelyett egy hétre
szobát foglalt és titkos vakációra vonult, hogy végre kipihenje magát. Csak egy kis nyugalmat szeretett volna, de az események váratlan fordulatot vettek. Sally találkozott egy férfival – Mark Bretherickkel.
Minden részlet megegyezik: lakóhely, munka, Geraldine, a feleség és Lucy, a kislány. Mindezek ellenére a hírekben mutatott férfit Sally még soha nem látta, Geraldine-t és Lucyt pedig meggyilkolták…"

.....................

Remek volt az Idegen arcocska, kifejezetten szerettem a Bántó távolságot is, és nagyon de nagyon vártam, hogy jöjjön a 3. könyv. Okos, értelmes, kifejezetten női thrillerek: nem folyik a vér, nincs nyílt erőszak, mégis   tapintható végig a feszültség.

Ezt várom a Holtpont olvasása során is: valami izgalmas élethelyzetet, egyszerűnek induló mindennapokat és valami olyan váratlan eseményt, amibe a főhős belesodródik, úgy, ahogy akármelyik nő belesodródhatna.
Kinőttem már a "menjünk szellemekre vadászni az elhagyatott erdei házba!" és a "vágjuk le az utat a kísértetkastély parkján át, mert az jó ötlet" tini-borzongáson. Sophie Hannah műveiben arcul csap, hogy ebben szinte semmi különleges nincs, ez bárkivel megtörténhet - és pont ettől jó.

Izgalmas, fordulatos, intelligens - már csak valami finom fagyi (hajrá nyár!) és egy "gyerekmentes" délután kell a kikapcsolódáshoz. Azt hiszem, hívom a nagyit.



......................................................................


A nyomtatott változattal egy időben megjelent e-könyv formátumban is! 

1 megjegyzés: