2013. március 3., vasárnap

Sütisdoboz, szonettek és szerelem

Nőnap alkalmából olyan könyveket gyűjtöttünk csokorba, amelyek olyan nem praktikus könyvek. Ha nem könyvek lennének, akkor bonbonok, porcelán púdertartók vagy metszett üvegcsébe zárt illatok lennének, nem pedig vasalók, turmixgépek vagy hiperszuper porszívók.
Olyan könyvek, amiket az ember nem feltétlen vesz meg magának, de nagyon-nagyon boldog, ha megkapja őket ajándékba.

Egy doboznyi ajándék önmagunknak és szeretteinknek. A három aprócska könyvben több mint 100 receptből válogathatnak: Kerek kekszek – klasszikus aprósütemények Formázott aprósütemények – ünnepi sütemények Négyzetes sütemények – ínycsiklandó szeletek és brownie-k


Az angol–magyar nyelven ezúttal harmadik alkalommal megjelenő kötet illusztrátora az Izraelben élő miniatürista festő, Fux Pál.Anyák – ők adnak életet nekünk, gondoznak , kísérik első lépéseinket, féltőn védenek még akkor is, amikor elindítanak az élet rögös útján. Együtt örülnek velünk , letörlik könnyeinket, és megvigasztalnak, ha bánatosak vagyunk. Szeretnek bennünket, aggódnak értünk, szeretnének megvédeni a csalódásoktól, a szenvedéstől, minden bajtól és fájdalomtól. Róluk szólnak Honoré de Balzac, Déry Tibor, George Gissing, Illés Endre, Guy de Maupassant, Örkény István, Eliza Riley, Tennessee Williams és mások elbeszélései, amelyek azt is megmutatják, milyen belső erők késztetik az anyákat arra, hogy néha a szív ellenében az ész diktálja cselekedeteiket.

A kötetben a karizmatikus amerikai spirituális tanító, számos sikerkönyv szerzője a szeretetről, a szexualitásról és a spiritualitásról, mint összetartozó isteni gyönyörélményről ír.

„Mára az »erósz« olyan beszűkültté vált, hogy eredeti jelentésének nagy részét már rég elvesztette. Az erotikus szó hallatán rendszerint csak a szexualitásra gondolunk. A szexualitás ugyan része az erósznak, de csak egy korlátozott része. A teljes erósz, melyet e könyvben bemutatunk, messze túlmutat a puszta szexualitáson.”
(Marc Gafni)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése