2013. február 26., kedd

Operett!"Az operett a zenés műfaj különleges csodája. Fülbemászó zenei nyelven mesél az őrült szerelemről és annak akadályairól. Álomvilágba ringat, ugyanakkor elgondolkodtat. Ezeknek a meséknek ugyanis erkölcseinkben és vágyainkban ősi gyökereik vannak."
(Kerényi Miklós Gábor, a Budapesti Operettszínház igazgatója, a sorozat főszerkesztője)

A csárdáskirálynő, A cigánybáró, A víg özvegy - csupán három cím abból a 20 kötetes könyv+cd sorozatból, mely rendkívül kedvező áron, elegáns kivitelben várja majd az operett rajongóit két hetente az újságárusoknál.

A sorozat köteteiből megtudhatjuk, milyen történetekre épülnek fel az ismert dallamok, olvashatunk a szerzők életéről, a CD-n szereplő felvételek keletkezéséről, az előadóművészekről, az operettek tartalmáról és történetéről.
Az érdekes és tartalmas leírásokat gazdag illusztrációs anyag kíséri. Az operett nemzeti kincsünk, mindenki polcán ott a helye ennek a kompakt, igényes válogatásnak. Tökéletes meglepetés lehet nosztalgiázó nagymamának, dalos kedvű nagynéninek is:)

MÁR KAPHATÓ A SOROZAT ELSŐ KÖTETE!
1914 tavaszán Leo Stein és Béla Jenbach azzal az ötlettel kereste fel Kálmán Imrét, hogy írni kellene egy történetet egy pesti orfeumi énekesnőről, akibe beleszeret egy trónörökös. Kálmánt megfogta az ötlet, és három héttel a találkozás után Stein és Jenbach átadta neki a szövegkönyvet (németül). Kálmán ekkor egy kis üdülőhelyre vonult vissza, hogy nyugodtan dolgozhasson. Közben kitört a világháború, és Kálmán abbahagyta a komponálást: „Nem tudok zenét szerezni akkor, mikor… a frontokon egymást öli a világ.” Egy éves szünet után Lehár Ferenc tanácsára folytatta a munkát, kibérelt egy villát az ausztriai Bad Ischlben, és végül itt fejezte be az operettet.

.........................................
Ha azt mondaná bárki, hogy ő bizony még sosem hallott semmit A csárdáskirálynőből, annak küldjük szeretettel az alábbi dalt. Ugye ismerős?Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése