2012. április 16., hétfő

Remek, iszonyú, letehetetlen

Minden anya rémálma - harsog a borítóról. Valóban, olyan a '80-as évek hangulatát idéző klasszikus filmek jutnak róla az ember eszébe, mint például a Kéz, amely a bölcsőt ringatja, ami mesterien játszanak az ember érzéseivel, élethelyzetével és kiszolgáltatottságával. Jó-jó, nem ugyanaz a téma, de ott is végig jelen van a legnagyobb félelme minden édesanyának: elveszíti, elveszítheti a gyerekét. 

A borító külön egy komplett pszichológiai hadviselés, a könyv minden jó, és nem öncélúan riogató(!) thrillert kedvelő olvasónak must read kategória.
„A pszichológiai thriller kifejezést erre a szívszorító regényre találták ki...”
(Bradford Telegraph)

Sophie Hannah már első könyvével hihetetlen sikert aratott Angliában, azóta olvasók milliói várják világszerte a két nyomozó, Simon Waterhouse és Charlie Zailer újabb kalandjait.
A gazdag angol számítógépes játékfejlesztő felesége, Alice Fancourt, miután férjére hagyja kéthetes kisbabáját, rádöbben, hogy távollétében a gyermekét kicserélték. A bölcsőben egy idegen gyermek alszik. Waterhouse nyomozót elbűvöli a megtört anya kecses szépsége, és felettesei rosszallásától kísérve veti bele magát az ügybe egészen addig, míg Alice és a csecsemő is eltűnik. Vajon ők is arra a sorsra jutottak, mint David Fancourt első felesége, Laura? Megölték őket?
A lélektani krimibe szerelmi és féltékenységi szálak is szövődnek, ez teszi hallatlanul izgalmassá a könyvet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése