2012. augusztus 1., szerda

Varga Gábor - desszert.eu

Az úgy történt, hogy mi nők kitaláltuk, hogy egyik sikerkönyvünk, a Füst és csont leánya kapcsán sminkes délutánt szeretnénk tartani. Ecsetekkel, rúzsokkal, pici tégelyekkel, kék parókával és koktéllal. Vagy roséval, ilyen apróságon nem akadtunk fenn.

...
és TORTÁVAL. Finom tortával. "Sok szeletet megevős" tortával.

Mindent vagy semmit alapon megkerestük Varga Gábort, és nagyon bíztunk benne, hogy annak ellenére, hogy nagyon elfoglalt és ő jelenleg a cukrász szupersztár, valahogy mégiscsak sikerül rávenni, hogy készítsen tortát nekünk.

A levelezés nagy vonalakban:

Fa.: Pamlag
Címzett: V. G.


...  ha ugyanazt a kettősséget be tudja mutatni, ami a könyvben van - léteznek angyalok és ördögök, és az ördög is lehet édes, a sötétségben is van szeretet, és az angyal is lehet kegyetlen, éles, bántó. A kettő találkozása valami semmihez sem hasonlítható, izgalmas, keserédes...


Fa.: Pamlag
Címzett: Pamlag, azaz mi egymás között

... láttad, milyen mailt küldtem? Na ha ebből valamit levesz szegény, hát…

Fa: V.G.
Címzett: Pamlag

... áfonya-ibolya mousse krémmel, fehér csokoládéval permetezve, ehető, élő virággal a fehérre permetezett bársony felületű torta tetején a jin-jang kirakva

Nincs mit szépíteni, tapsikoltunk az örömtől. Órási sikere volt a tortának.Nagyon nehezen vettük rá magunkat, hogy egyáltalán belevágjunk, de Rita, a sikerkönyvek főszerkesztője egy huszáros vágással mégiscsak megszelte... és... egyszerre volt édes és fanyar, könnyed és ízzel teli. Fotózni és forgatni, okosat mondani és interjút készíteni szerettünk volna, de ültünk ott a fekete kanapén, magunk alá húzott lábakkal, és csak ettük és ettük és ettük a tortát, és semmi értelmes nem jutott eszünkbe.
Nem, ez nem igaz. Több értelmes gondolat is volt.

  • még egy szeletet
  • utcára taszított kiskutya szemmel nézni V.G.-ra, hogy fogadjon örökbe  Férjekkel majd elszámolunk később, mindegy.
  • még egy szeletet

Egyszerűen fantasztikus volt, méltó megkoronázása ennek a különleges délutánnak, amikor könyv, smink, sminkes, cukrász, torta, koktél, 3szelet torát simán beverő profi modell együtt ünnepelték a rózsaszín hajú Laini Taylort, hogy mennyire de mennyire jó, hogy megírta ezt a könyvet.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése