2012. augusztus 8., szerda

Recept a tortához - Varga Gábor

Recept 30x40 cm-es formába

30x40 cm-es kókuszos piskóta

200 g fehérje
70 g kristálycukor
130 g porcukor
40 g  mandulaliszt (darált mandula)
150 g kókuszreszelék
30 g búzaliszt

1. A fehérjét a kristálycukorral verd keméy, de nem törős habbá.
2. A szárazanyagokat keverd össze (porcukor, mandulaliszt, kókuszreszelék, liszt)
3. A fehérjehabhoz keverd hozzá a szárazanyagokat.
4. A kikent lapot 170 °C-os sütőben süsd készre.

Áfonya-ibolya mousse

700 g áfonya velő
230 g kristálycukor
70 g kristálycukor
300 g tojásfehérje
600 g tejszínhab
32 g lapzselatin
3 teáskanál ibolya eszencia

1. A lapzselatint hideg vízben áztasd be.
2. A fehérjét a kevesebbik cukorral kezdd el habosítani.
3. A több cukrot annyi vízzel, hogy ellepje, 115 C-ig főzd.
4. A cukor szirupot vékony sugárban csurgasd a fehérjehabba folyamatos habosítás közben, és kihűlésig folytasd a habosítást.
5. A kész fehérjehabot kis részletekben keverd az áfonyavelőhöz.
6. Keverd hozzá a tejszínhabot is.
7. Keverd bele az ibolya kivonatot.
8. A lapzselatint vedd ki a hideg vízből, nyomkodd ki belőle a felesleges vizet, majd tűzhelyen olvaszd fel. Majd öntsd a krémhez, és keverd el benne ezt is.
9. Töltsd a krémet a keretbe, a piskótára, és fagyasztóban hűtsd ki a tortát.
10. Felvágás előtt két órával tedd át a tortát sima hűtőbe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése